Hunajaglögi
Resepti hunajaisen glögijuoman valmistukseen
Hunajaglögi: l litra valmista juotavaa
2 dl Hunajayhtymän hunajaa
2 dl mustaherukkamehua
7,5 dl punaviiniä (alkoholiton)
1 luomusitruuna
kanelitanko
2 cm pätkä inkivääriä
8 neilikkaa
4 tähtianista
terästä halutessasi manteliliköörillä tai konjakilla
Pese ja siivuta sitruuna. Kuori inkivääri ja siivuta ohueksi.
Laita kaikki ainekset kattilaan (lukuunottamatta terästystä) ja keitä vartin verran.
Anna glögin jäähtyä kattilassa mausteineen tunnin verran. Siivilöi hunajaglögi maustumisen jälkeen. Jos tarjoat glögin heti, lämmitä sitä uudelleen (ei kuitenkaan kiehuvaksi) ja lisää halutessasi terästystä. Voit myös jättää hunajaglögin jääkaappiin odottelemaan sopivaa nautiskeluhetkeä.