Suomalaisen ruoan päivänä juhlitaan puhdasta, turvallista ruokaa

Hunajayhtymä viettää muiden suomalaista ruokaa tuottavien yritysten kanssa Suomalaisen ruoan päivää syyskuun 4. päivä. Juhlapäivänä muistetaan myös ruuan tuottajia eli sitä työtä, joka takaa meille puhtaan ja laadukkaan ruokaketjun pellolta pöytään. Joutsenta kuvaava Hyvää Suomesta -merkki on takuu turvallisesta ja suomalaisia työllistävästä ruuasta.

 

Me Hunajayhtymällä koemme Suomalaisen ruoan päivänä meidän omana juhlahetkenä. Hunaja on erinomainen esimerkki kotimaisen luonnon monimuotoisuudesta ja siitä syntyvästä puhtaasta ravinnosta. Hunaja valmistuu mehiläisten keräämästä medestä ja hunajaan tallentuvat kaikki Suomen kesän monipuoliset maut. Lisäksi se on meidän arvokkaiden sopimustuottajien käsityönä keräämää, joten suomalaisen ruoan työllistävä vaikutus näkyy hunajatuotteissa alusta loppuun”, kommentoi Hunajayhtymän brändi- ja markkinointijohtaja Gidde Lönnmark.

 

 

 

Juhlapäivää vietetään omin tuottein

 

Jokainen yritys ja kansalainen voi viettää Suomalaisen ruoan päivää omalla tavallaan. Helpointa lienee hankkia Hyvää Suomesta -merkkituotteita ja syödä hyvin yksin tai läheisten kanssa. Hunajayhtymän hunajapurkeissa on ollut Hyvää Suomesta-merkki aivan sen alkumetreiltä 90-luvulta asti. Joutsenmerkkiä kantavat perinteinen kukkaishunaja että vanha kunnon kiteinen hunaja ovat kotimaisten hunajatuotteiden lippulaivoja, joissa Hyvää Suomesta -merkki on avainasemassa.

Haluamme Hunajayhtymällä profiloitua kaikin tavoin aidon hyvän tekijänä ja sen tuomaan vastuullisuuteen myös Hyvää Suomesta-sertifikaatti sopii hyvin. Koko toimintaprosessimme nojaa puhtauteen ja laadukkuuteen, mutta ennen kaikkea kotimaisuuteen ja Suomen luonnon hyvinvoinnin parantamiseen”, täydentää Lönnmark.

 

Alkuperämerkki on kilpailuvaltti

Kaikkiaan 12 000 tuotetta on saanut Hyvää Suomesta -alkuperämerkin. Hunajayhtymä on yksi niistä 350 yrityksestä, jonka tuotteissa on Hyvää Suomesta -pakkausmerkki osoituksena laadukkaista, kotimaisista aineksista tehdyistä elintarvikkeista. Valitsemalla kotimaisia tuotteita kuluttaja voi olla varma, että ruuan alkuperä on tiedossa ja jäljitettävissä koko ruokaketjun pituudelta. Siksi Hyvää Suomesta -merkki on yrityksille kilpailuvaltti. Etenkin Korona-aika sai suomalaiset arvostamaan suomalaista ruokaa yhä enemmän. Siksi Suomalaisen ruoan päivässä on aikaisempaa merkittävämpi sanoma ruuan turvallisuudesta ja ammattitaitoisten tuottajien arvokkaasta työstä. — Valitsemalla Suomessa tuotettua ja valmistettua ruokaa pidämme tuotannon jatkossakin Suomessa. Se on tärkeää muun muassa työllisyyden ja huoltovarmuuden takia, Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi toteaa.

 

**********************************************************************************

Hunajayhtymä on Suomen suurin kotimaisen hunajan pakkaaja. Hunajayhtymän hunaja tuo Suomen luonnon lähelle asiakasta ja antaa kuluttajalle mahdollisuuden vaikuttaa tuotteita käyttämällä ympäristön hyvinvointiin. Aidon hyvän tekijä. Lue lisää hunajan alkuperästä.

Ruokatieto Yhdistys ry edistää suomalaisen ruokaketjun menestystä tekemällä tunnetuksi osaamista ja työtä pellolta pöytään. Ytimessä on suomalaisen ruuan alkuperämerkki Hyvää Suomesta. www.hyvaasuomesta.fi ja www.ruokatieto.fi

Shopping Cart
Vieritä ylös