Piparminttudominot!

Eräs marraskuinen päivä aloin hullutella ajatuksella, että mitä uutta herkullista mehiläisvahasta voisi keksiä. Kynttilä siitä tulisi, mutta jokin uusi herkullinen idea, jota voisi hyödyntää pöydänkattauksessa. Kotona kun tulee välillä katettua pöytä lasten iloksi kaikenmoisella kekseliäisyydellä, se on osa sitä pimeän vuodenajan nujertamista! Siitä se idea sitten lähti: piparminttudominot kynttilöinä!

Valmiit piparminttudominot sopivat vaikkapa juhlapöydän koristeiksi. Ne ovat myös hauska lahjaidea herkkusuulle!
Valmiit piparminttudominot sopivat vaikkapa juhlapöydän koristeiksi. Ne ovat myös hauska lahjaidea herkkusuulle!

Piparminttudominoihin tarvitset punaista ja valkoista kynttilävahalevyä, tuikun sydänlangan, lasituikun ja terävän mattoveitsen. Lisäksi kannattaa varata pahvia tai jotain muuta vastaavaa, jonka päällä pystyy leikkaamaan vahalevyjä pöytäpintaa vaurioittamatta.

Aloita leikkaamalla samankokoisia ympyröitä punaisesta ja valkoisesta vahalevystä. Me käytimme ympyrän mallina lasituikkua, sillä sen ulkohalkaisija on vielä sopiva tuikun sydänlangalle. Jos haluat tehdä isomman dominon, valitse kynttilään paksumpi sydänlanka verkkokauppamme sydänlankavalikoimasta. Halkaisijaltaan isompi kynttilä tarvitsee palamiseen paksumman langan. Dominot voi myös valmistaa lasituikkuun, jolloin ympyrän halkaisija on yhtä kuin lasituikun sisähalkaisija.

leikkaa_dominoympyroita
Yhteen dominoon tarvitset kaikkiaan 4 punaista ympyrää ja 4 valkoista ympyrää. Lasituikkumuotin ja ohuen mattoveitsen avulla ympyrät on helppo leikata vahalevystä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun olet leikannut ympyrät, tee niihin viilto ympyrän keskeltä reunaa kohden. Viilto kannattaa aloittaa hieman keskustan yli, jotta sydänlanka on helppo sijoittaa kynttilän keskelle. Viiltoa ei juurikaan huomaa valmiissa kynttilässä.

Tee viilto kaikkiin valmiisiin ympyröihin. Viillon voi tehdä vapaalla kädellä, sillä lopullisessa kynttilässä viiltoa ei juuri huomaa.
Tee viilto kaikkiin valmiisiin ympyröihin. Viillon voi tehdä vapaalla kädellä, sillä lopullisessa kynttilässä viiltoa ei juuri huomaa.

Kun ympyrät viiltoineen ovat valmiita, aloita dominon kasaaminen. Alimmaksi tulee punainen ympyrä aivan kiinni metallisen pohjaan. Aseta tuikun sydänlanka aina viiltojen aloituskohtaan niin, että se tulee kynttilän keskelle ja sulje viilto kevyesti painamalla. Aseta ensimmäisen punaisen kerroksen jälkeen vielä yksi punainen, keskelle kaikki 4 valkoista ja päällimmäiseksi kaksi punaista ympyrää.

paina_dominoakevyesti
Sydänlanka tulee aivan kynttilän keskelle, viillon alkamiskohtaan. Kun olet asettanut ympyrät, sulje viilto ja paina kevyesti sydänlangan molemmin puolin. Näin vahalevyt painuvat tiiviisti kiinni toisiinsa.

Piparminttudominoita voi tehdä samanaikaisesti useita ja ne ovat näyttävän herkullisia esim. juhlapöydän koristeena. Kaikki dominoihin tarvittavat tarvikkeet löydät verkkokaupastamme! Lue myös, miten kynttilöitä voi tehdä valamalla sulatettu vahaa muotteihin.

Shopping Cart
Vieritä ylös