Parhaat hunajatyypit eri käyttötarkoituksiin

Hunajan maku ja koostumus voivat vaihdella suuresti eri tuotteiden välillä. Jotkut hunajalajikkeet ovat tummempia ja voimakkaamman makuisia, kun taas toiset ovat vaaleampia ja miedompia. Hunajan koostumus voi myös vaihdella nestemäisestä kiinteään tai kuivattuun muotoon. Hunajayhtymän verkkokaupasta löydät laajan valikoiman erilaisia hunajia. Tarkoituksenamme on tarjota kuluttajille hunajaa eri muodoissa, jolloin käyttäjä voi itse päättää, missä muodossa hunajansa haluaa nauttia.

Kasvit, joista mehiläiset meden keräävät, vaikuttavat hunajan makuun, koostumukseen ja väriin. Kasvialkuperästä riippuen hunajan kiteytymisnopeus vaihtelee paljon, osa hunajasta saattaa kiteytyä melko pian linkouksen jälkeen, kun taas osa voi säilyä juoksevassa muodossa suhteellisen pitkäänkin. Myös ihminen voi vaikuttaa hunajan kiteytymiseen. Vaivaamalla hunajaa sen kiteytymisvaiheessa, saadaan kiteytyvä hunaja pysymään hienorakenteisena ja pehmeänä. Näin se on helpompikäyttöistä. Suomen lyhyen kesän aikana useammat kasvit kukkivat samanaikaisesti. Tällöin hunaja kerätään eri kasveista ja sitä kutsutaan yleisesti monikukkahunajaksi.

 

Erilaisia hunajia
Hunaja on hunajaa kun siihen ei ole lisätty mitään eikä siitä ole poistettu mitään. Hunajaa voidaan kuitenkin käsitellä erilaisen koostumuksen aikaansaamiseksi ja tästä syystä myös Hunajayhtymällä on myynnissä sekä juoksevaa, notkeaa ja kovaa kiteistä hunajaa.

 

Maistuuko jokainen hunaja erilaiselta?

Jokainen hunajapurkki on ainutlaatuinen tuotos, jossa maistuu sekä mehiläistarhaajan käsityön jälki että paikalliset olosuhteet. Hunajayhtymän hunajalla on ainoana alalla laatustandardijärjestelmä, jossa jokainen hunajan tuotantoon ja pakkaamiseen liittyvä prosessi noudattaa aina samaa kaavaa. Tämä varmistaa asiakkaalle, että jokainen Hunajayhtymän hunajatuote on tasalaatuinen ja maukas.

Hunajan tuotantoalueilla hunajan maku, väri ja koostumus saattavat muuttua, mutta myös eri vuosien säät vaikuttavat hunajaan. Kukkien kukinta-aika, sateen ja auringon määrä sekä mehiläisten lento-olosuhteet alueella antavat hunajaan oman mausteensa, jonka harjaantunut hunajankäyttäjä saattaa huomata. Suosittelemmekin kokeilemaan rohkeasti hunajaa eri käyttötarkoituksissa ja eri muodoissa, jotta löydät eri tarpeisiin oman suosikkihunajasi. Kokeile eri hunajia näihin resepteihin!

Runsaan sadon aikana hunaja on yleensä jonkin verran vaaleampaa kuin muulloin. Tämä johtuu siitä, että kasvien väriaineiden määrä on vakio, ja jos mettä erittyy paljon, sama värimäärä jakaantuu suuremmalle mesimäärälle kuin huonon sadon aikana.

 

Herkulliset hunajavalmisteet

Kaikki hunajat, joihin on lisätty jotain muuta raaka-ainetta, ovat hunajavalmisteita. Nämä ovat loistavia tuotteita erilaisiin tarkoituksiin makuyhdistelmiensä tai koostumuksensa ansiosta ja sopivat myös erikoisruokavalioihin. Esimerkiksi Hunajayhtymän ainutlaatuiset, juoksevat Mieleiset ovat ravintokuidun ja perinteisen hunajan yhdistelmä. Muokkaamalla perinteisen hunajan koostumusta saadaan valmiste, joka säilyy aina juoksevassa muodossa ja sopii myös niille, joiden mielestä alkuperäinen hunaja on liian makeaa. Hunajavalmisteissa makumaailma on rajaton ja hunajaan voikin sekoittaa lähes kaikkea yrteistä marjoihin ja salmiakista kinuskiin.

Hunajaa kotiovellesi verkkokaupasta

Me tiedämme, että jokaisella asiakkaallamme on erilaiset makumieltymykset, ja siksi tarjoamme laajan valikoiman erilaisia hunajatuotteita. Voit valita notkeasta kukkaishunajasta, kovasta perinteisestä tai pulloon pakatusta juoksevasta hunajasta omat suosikkisi eri käyttötarkoituksiin. Olipa makumieltymyksesi mikä tahansa, Hunajayhtymän verkkokaupasta löydät varmasti sopivan hunajalajikkeen.

Tutustu verkkokauppamme tarjontaan

Shopping Cart
Scroll to Top