Lapset liikkumaan hunajaisilla harjoituksilla

Hunajayhtymä tekee aidosti hyvää myös lasten liikunnan eteen. Hunajayhtymä tuli tänä syksynä mukaan tukemaan paikallisen tason toimintaa Loimaan Korikonkareiden kanssa. Useana vuotena järjestetty Suomen Koripalloliiton valtakunnallinen Pikkusudet-koriskoulu on tarkoitettu perheen pienimmille pallottelijoille.

Loimaan palloiluhalleissa on käynyt kova vilske erilaisten pallopelien muodossa. Siinä missä isommassa salissa pelataan mestaruussarjan kori- ja lentopalloa, pienemmässä salissa kasvatetaan uusia lupauksia tulevaisuuden joukkueisiin. Pikkusudet ovat 2014 tai aikaisemmin syntyneitä lapsia, jotka tutustuvat koripallon saloihin viikoittaisissa liikuntahetkissä. Supermikrotytöt ja -pojat ovat hieman vanhempia esikoululaisia ja ekaluokkalaisia, jotka kokoontuvat omilla harjoitusvuoroillaan.

Hunajayhtymä kokee lasten liikunnan tärkeäksi osaksi terveellisiä elämäntapoja ja yleistä hyvinvointia. Pikkususien toiminnan tukeminen on Hunajayhtymälle paikallisena yrityksenä luonnollinen valinta. Naperoiden ja taaperoiden kannustaminen yhteisölliseen liikkumiseen erilaisten pelien ja leikkien muodossa on paras kannustin, jolla on pitkäkestoiset seuraukset terveyteen ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen.

Pikkususien ryhmät ovat kaikille avoimia ja ne saivat heti ilmoittautumisten avautuessa suuren suosion. Kaikkiaan mukaan ilmoittautui ennätyksellisesti yli 50 lasta. Matalan kynnyksen harrastelulle löytyy paljon kysyntää ja parhaimmillaan palloja onkin pompotellut hallissa yli 20 lasta yhtä aikaa kaikissa ryhmissä. Hunajayhtymän tuella Pikkusudille palkattiin ammattimaiset lasten liikkumiseen perehtyneet ohjaajat, jotka osaavat kehittää koripallon vaatimia ominaisuuksia lasten ehdoilla.

 

Pikkususien treeneissä kirmataan salia päästä päähän. Erilaiset koordinaatiota, ryhmätyötaitoja ja pallotuntumaa käsittelevät harjoitteet ovat lasten mielestä hauskoja.

 

Oma paita on tärkeä osa joukkuehenkeä

 

Pikkusudet kirmaavat harjoituksissa Hunajayhtymän paidoissa. Jokaisen Pikkusuden selässä komeilee oma nimi ja Hunajayhtymän makea mehiläislogo. Pelipaita on silmin nähden tärkeä varuste, joka puetaan innolla päälle pukuhuoneessa ennen harjoituksia. Yhtenäiset varusteet luovat ryhmään positiivista joukkuehenkeä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Osallistumiskerroista palkitaan myös erilaisilla tarroilla ja leimoilla, joten harjoitusvihkoa kannetaan mukana oman koripallon lisäksi suurella ylpeydellä.

Pikkususien ryhmiä luotsaava Päivi Mäkinen kertoo yhteisten harjoitusten olevan tärkeitä hetkiä lasten viikko-ohjelmassa. Leikkimieliset, ohjatut liikuntahetket kehittävät lasten itsenäistymistä, ryhmätyötaitoja ja liikunnallisuutta.

Koriskoulu on matalan kynnyksen liikuntaa, johon on kenen vaan helppo osallistua. Liikunta on tärkeää meille kaikille ja kun sitä pienestä pitäen harrastaa, siitä toivottavasti tulee elämäntapa. Koristaaperot ja -naperot ovat harjoituksissa aina iloisesti ja innoissaan mukana – salissa aistii liikunnan riemua. Lapsille on tärkeää, että heilläkin on omat ”harjoitukset”. Kiitos Hunajayhtymälle lasten liikuntaharrastuksen tukemisesta!

 

Yhteiskuntavastuun nimissä yhteistyöhön

 

Lasten liikunnan tukeminen, urheilun sponsorointi ja yhteisöllisyyden edistäminen tähtäävät kaikki myös tietoisuuden lisäämiseen. Hunajayhtymän tavoitteena on tuoda koko perheen pöytäkeskusteluihin pölyttäjien merkitys, hunajan monikäyttöisyys ja liikkumisen hyödyt osana terveellisiä elämäntapoja.

”Koriskoulun tukeminen on aidon hyvän tekemistä ihan ytimessä. Liikkumisen riemu ja lasten ilo ovat parhaita palkintoja yritykselle. Kasvatamme samalla uusia hunajan kuluttajia, jotka tulevaisuudessa muistavat tuotteemme positiivisista yhteyksistä. Mehiläispaidan kantaja on tänään leikkivä muksu, mutta muutaman vuoden päästä vastuullisia valintoja tekevä ostaja,” kommentoi Hunajayhtymän toimitusjohtaja Aapo Savo.

Harjoitusten lopussa huudahdetaan aina yhteisesti hyvän mielen kannustukset: ”Hyvä minä, hyvä me, hyvä meidän joukkue, LOKOKO!”

 

 

 

 

Shopping Cart
Vieritä ylös