Ihana ihmeellinen hunaja

Ikiaikainen luomuherkku on parasta superfoodia. Hunaja on peruselintarvikkeemme, joka on täysin ylivoimainen hyvinvoinnin ihmeaine. Vastuullisuudessaan se keikauttaa hiilijalanjäljen positiiviseksi.

KAIKKI tuntevat hunajan, pörriäisten tuottaman makean eliksiirin, josta on moneksi, niin sisäiseen kuin ulkoiseenkin käyttöön. Mutta harva tietää kaikkea, mitä ihmeellistä hunajaiseen maailmaan oikein kuuluu.

Hunajan hyödyt on tunnettu jo muinaisessa Egyptissä, eikä sen monipuolisia ominaisuuksia löydy mistään muusta luonnontuotteesta.

 

Kotimainen hunaja on lisäaineeton luomutuote

Hunajalla voi tukea omia terveellisiä elämäntapoja ja keventää ruokavaliota. Ruuanlaiton monikäyt­töinen kuningatar loihtii maut esiin. Sillä voi hoi­taa haavoja ja ruhjeita antibakteerisuutensa takia. Samalla se tukee suomalaista pienyrittäjyyttä ja omava­raista maataloutta.

Kauneudenhoidossa hunaja on arvossaan, ihokin kiittää pehmeästä hunajavoitelusta.

 

Hunaja tulee suoraan luonnosta, kuten kasvikset ja marjat, joita keräämme. Mutta niitäkään ei olisi ilman mehiläisiä, sillä ne pö­lyttävät tehdessään hunajaa. Hunaja on tässä mielessä aivan poikkeuksellinen elintarvike sekä raaka-aine: mitä enemmän me sitä kulu­tamme, sen paremmin luonto ympärillämme voi. Olisi hyvä, jos pystyisimme kasvattamaan kuluttajina kotimaisen hunajan kulutusta ja saamaan lisää mehiläisiä pölytystyöhön, sil­lä mitä enemmän mehiläisiä, sitä enemmän myös muita satokasveja”, kertoo markkinoin­tijohtaja Kirsi Lönnmark Hunajayhtymästä.

Pölytyksen ansiosta hunajan hiilijalanjäl­ki on jopa positiivinen. Maailmanlaajuinen tavoite onkin huomioida hiilijalanjäl­jen mittaamisessa myös positiiviset ympäristövaikutukset.

Me voisimme puhua silloin siivenjäljestä, sillä ei ole toista tuotetta, joka olisi positiivi­nen ympäristövaikutukseltaan.

Hunaja on luomua, eikä sitä käsitellä teol­lisesti. 100 % hunaja on aitoa ja direktiivin mukaista, kun siihen ei lisätä eikä siitä pois­teta mitään. Hunajayhtymässä tutkitaan ja analysoidaan kaikki pientuottajien tuottama hunaja ennen pakkaamista.

 

Hunaja-kahvi -naamio:

Sotke hunajan sekaan käytettyjä pehmoisia kahvinpuruja. Mitä enemmän puruja on, sitä karkeampi kuorinnasta tulee – kasvoille kannattaa käyttää puruja aika maltilla. Voit hyödyntää massaa myös kokovartalokuorinnassa.

Pese ja huuhtele kasvot, levitä massa kasvoille. Pyörittele sormin, vältä silmiä. Huuhtele pois ja tunne hunajan pehmeä kosketus ihollasi.

 

 

Tiesitkö?

Hunajassa on yli 200 erilaista ainesosaa, joista osa on tutkitusti terveyttä edistäviä. Hunaja koostuu valtaosin kukkien medestä peräisin olevista luonnonsokereista (fruktoosi ja glukoosi). Sokerien lisäksi hunaja sisältää noin 3 prosenttia muita ainesosia: aminohappoja, entsyymejä, aromiaineita, mineraaleja, hivenaineita ja vitamiineja. Vähäisestä määrästään huolimatta niillä on suuri merkitys ihmisen elimistölle.

 

 

 

Artikkeli on julkaistu MeNaiset- hyvinvointiliitteessä 20.9.2023.
Shopping Cart
Scroll to Top