Hunajayhtymän osakkeet Privanetin markkinapaikalle

TIEDOTE 16.6.2014

Hunajayhtymä Oy:n osakkeet Privanetin markkinapaikalle

Suomen suurin kotimaisen hunajan pakkaaja ja valikoimaltaan monipuolisin mehiläishoitotarvikkeiden myyjä, Hunajayhtymä Oy on päättänyt aloittaa osakkeidensa kaupankäynnin Privanet Pankkiiriliike Oy:n ylläpitämällä kauppapaikalla. Yhtiön osakkeiden kaupankäynti alkaa keskiviikkona 18.6.2014.

“Helsingin pörssissä on tänä keväänä nähty monta listautumista ja sama trendi alkaa näkyä myös meidän kauppapaikallamme. Olemme erityisen innostuneita Hunajayhtymän osakkeiden kaupankäynnin aloituksesta, koska yhtiöllä on takanaan pitkä historia ja se on alansa suurin toimija Suomessa. Hunajan kysyntä on hyvin riippumatonta suhdanteista ja Hunajayhtymä tarjoaakin sijoittajille hyvää hajautusta”, sanoo Privanet Pankkiiriliikkeen toimitusjohtaja Kimmo Lönnmark.

“Hunajayhtymällä on laaja omistuspohja, mutta kaupankäynti yhtiön osakkeilla, kiinnostuksesta huolimatta, on ollut vaikeaa, koska ostajat ja myyjät eivät ole kohdanneet toisiaan. Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme löytäneet osakkeillemme erinomaisen kauppapaikan, jossa ammattimaisen toiminnan ansiosta osakekauppa käy todella vaivattomasti ”, sanoo Hunajayhtymä Oy:n toimitusjohtaja Aapo Savo.

Kotimaista hunajaa arvostetaan maailmalla

Hunajayhtymä on mehiläishoitajien vuonna 1969 perustama hunaja- ja mehiläishoitoalan yritys, jonka liikevaihdosta 80 % muodostuu hunajakaupasta ja 20 % mehiläishoitoalan erikoiskaupasta. Hunajayhtymä on suurin suomalaisen hunajan pakkaaja ja sen tunnetuin tuotemerkki on Suomalainen kukkaishunaja. Yritys hankkii hunajansa sopimustuottajiltaan, joista monet ovat merkittäviä ammattitarhaajia Suomessa. Yritys perusti vuoden 2014 alussa hunajantuotantoon erikoistuneen tytäryhtiön Hunajayhtymä Tuotanto Oy:n, jonka tehtävänä on varmistaa riittävä raaka-ainesaanti emoyhtiölleen sekä lisätä sen kilpailukykyä hunajamarkkinoilla. Lisäksi tytäryhtiöllä on merkittävä rooli lisäarvopalvelujen tuottamisessa Hunajayhtymän sopimustuottajille.

Hunajayhtymän suomalainen hunaja on herättänyt kiinnostusta mm. Kiinassa ja Japanissa, siksi yritys on aloittanut työskentelyn hunajan viemiseksi ulkomaille. Suomi on maailman pohjoisin hunajantuottajavaltio, jonka puhdas ympäristö varsinkin hunajan kaltaisessa luonnontuotteessa on merkittävä lisäarvotekijä. Suomen hunajantuotantopotentiaali on kymmenkertainen nykyiseen verrattuna ja siksi yritystoiminnan kasvulle ei ole olemassa välittömästi luonnon asettamia rajoja. Hunajayhtymän pitkä, yli 40 vuoden kokemus herkällä luonnonvara-alalla sekä tytäryhtiön kautta alkanut laajapohjainen hunajantuotanto ovat merkittäviä tekijöitä rakentaessa yrityksen tulevaisuutta eteenpäin. ”Hunajan arvostus on kohonnut maailmanlaajuisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana samalla kun ihmiset ovat ymmärtäneet yhä paremmin mehiläisten merkityksen ekosysteemissämme. Tämä ei voi olla näkymättä toiminnassamme”, toteaa Savo.

Listaamattomien yhtiöiden kauppapaikka

Privanetin kauppapaikalla on käyty aktiivisesti kauppaa jo 14 vuoden ajan.  Historian saatossa listalla on ollut mm. HEXin, Mehiläisen ja Ekokemin osakkeet, joista viimeisin on edelleen kaupankäynnin kohteena. Yhtiön kauppapaikka, www.privanet.fi, onkin Suomen johtava ja tunnetuin listaamattomien yhtiöiden kaupankäyntipaikka.

“Useat listaamattomat yhtiöt harkitsevat tällä hetkellä osakkeensa kaupankäynnin aloittamista Privanetin kauppapaikalla, koska se on hyvä harjoituspaikka ennen mahdollista First North listausta. Kauttamme saa samat edut kuin pörssilistauksella – julkinen markkina-arvo, omistajapohjan laajentuminen ja tunnettuuden parantuminen. Vaikka yhtiön kaupankäynti tapahtuu kauppapaikallamme, säilyy yhtiö kuitenkin listaamattomana yrityksenä ja tällöin myös esimerkiksi osinkoveroetu pysyvät ennallaan. Kun yritys siirtyy First North –listalle, kiristyy sen osinkoverotuskin merkittävästi”, kertoo Lönnmark.

Lisätietoja
Kimmo Lönnmark
toimitusjohtaja
Privanet Pankkiiriliike Oy
puh. 050 67541
kimmo.lonnmark(at)privanet.fi

Aapo Savo
toimitusjohtaja
Hunajayhtymä Oy
puh. 050 330 8592
aapo.savo(at)hunaja.fi

Privanet Pankkiiriliike

Privanet on suomalainen vuonna 2000 perustettu sijoituspalveluyritys, jonka toiminta on keskittynyt listaamattomiin yhtiöihin. Privanetilla on Finanssivalvonnan myöntämä toimilupa mm. sijoituspalveluiden tarjoamiseen, arvopaperien välittämiseen sekä osakeantien ja joukkovelkakirjaemissioiden järjestämiseen. Lisäksi Privanet toimii Nasdaq OMX First North:ssa Certified Adviser -tehtävissä. Yhtiön toimistot sijaitsevat Turussa ja Helsingissä. www.privanet.fi

Shopping Cart
Vieritä ylös