Hunajayhtymän hallituksen puheenjohtaja Matti Niemelästä talousneuvos

Tasavallan presidentti on myöntänyt talousneuvoksen arvonimen DESK Peaknet Oy:n hallituksen puheenjohtajalle Matti Niemelälle joulukuussa 2014. Niemelä toimii myös Helsingin GSM-Palvelut Oy:n, Prisma Consulting Oy:n ja Hunajayhtymä Oy:n hallitusten puheenjohtajana.

Matti Niemelä teki mittavan työn suomalaisen ruuan puolustajana, Hyvää Suomesta –joutsenlipun ”isänä”. MTK:n ja MMM:n pyynnöstä Niemelä alkoi rakentaa ruuan kotimaisuuskampanjaa vuonna 1993. Hän kehitti ajatuksen myönteisestä symbolista, jonka avulla kuluttajat erottaisivat suomalaisen ruuan tuontiraaka-aineesta tehdystä elintarvikkeesta. Täksi symboliksi kehitettiin Hyvää Suomesta –joutsenlippu.

Hyvää Suomesta –joutsenlippu nousi nopeasti yhdeksi maamme tunneutimmista brändeistä ja on säilyttänyt asemansa jo yli 20 vuotta. Kuluttajat oppivat vaatimaan sitä varsinkin eläinperäisiin elintarvikkeisiin. Tällä tasapainotettiin merkittävästi kauppatasetta ja turvattiin suomalaista työtä maatiloilla ja teollisuudessa.

Matti Niemelä työskenteli lähes 25 vuotta myös OP-ryhmän ylimmässä johdossa luottamustehtävissä Osuuspankkikeskuksen hallintoneuvostossa, ja 14 vuotta Hämeenlinnan Seudun ja sittemmin Etelä-Hämeen Osuuspankin hallituksen puheenjohtajana. Lisäksi hän on toiminut useiden yhtiöiden, kuten Suomen Kiitoautot Oy:n, hallituksissa jäsenenä tai puheenjohtajana.

Shopping Cart
Vieritä ylös