Hunajaa käyttämällä edistät omaa ja luonnon hyvinvointia

Vuonna 1969 suomalaiset mehiläistuottajat perustivat Hunajayhtymä Oy:n, joka auttaa mehiläistuottajia tuomaan heidän hunajansa valtakunnalliseen jakeluun.

Pääosan yrityksemme liikevaihdosta tulee hunajakaupasta. Hunajayhtymä ostaa mehiläishoitajilta heidän tuottamaansa hunajaa, pakkaavat tuotteen ja toimittavat sen valtakunnalliseen jakeluun kauppojen keskusliikkeille. Hunajayhtymällä kaikki hunajat käyvät läpi tiukan standardoidun prosessin, joka varmistaa laatukriteerien täyttymisen, Hunajayhtymän toimitusjohtaja Aapo Savo kertoo.

Hunajayhtymän hunaja on jäljitettävää ja puhtaaksi hunajaksi varmennettua. Elintarviketurvallisuuden standardi ISO 22000 on alalla vielä harvinaisuus, mutta sen ansiosta hunajan kotimaisuuteen ja alkuperään on kuluttajan helppo luottaa.

Hyvinvointi hunaja luonto

 

 

Korvaa sokeri hunajalla

Alkuperäisessä hunajassa on lukuisia ainesosia, joiden vaikutuksiin on luotettu jo satoja vuosia. Hunajassa on mm. glukoosioksidaasi-nimistä entsyymiä, joka reagoidessaan veden sekä hunajan sisältämän glukoosin kanssa muodostaa bakteereita tappavia aineita: glukonihappoa ja vetyperoksidia. Monet hunajaa käyttävät ovat todenneet sen paitsi yleisen hyvinvoinnin edistäjäksi, myös toimivaksi tuotteeksi erilaisissa terveyshaasteissa.

Painonhallintaan hunaja on erittäin tehokas tuote. Sen makeus korvaa valkoisen sokerin monessa tilanteessa. Hunajassa on merkittävästi vähemmän energiaa sokeriin verrattuna. Saman makeuden saa aikaan hunajalla 40 % pienemmällä energiamäärällä verrattuna valkoiseen sokeriin. Hunajaa voi käyttää esimerkiksi leivontaan sokerin korvaajaksi. Usein ihmiset kokevat hunajan auttavan myös flunssan torjuntaan ja vastustuskyvyn ylläpitämiseen.

Monet käyttävät hunajaa myös ulkoisesti. Tuotteen käyttäminen esimerkiksi palovammojen ja -haavojen hoitoon on yleistä. Kun hunajaa levittää palovamma alueelle, auttaa se haavojen paranemisessa sekä arpeutumisessa.

 

Hunaja on hyödyksi koko ekosysteemille

Suomalaisen hunajan käyttö auttaa suomalaista luontoa. Hunajaa tuottavat mehiläiset pölyttävät satokasveja ja muuta luontoa. Mehiläisten tärkein tehtävä onkin edistää luonnon monimuotoisuutta ja ympäristön vehreyttä.

Hunajan käyttäminen on ehdottomasti vihreä valinta, suomalaisia hunajatuotetta voi käyttää hyvällä omalla tunnolla. Se tukee luontoa sekä omaa hyvinvointia, Hunajayhtymän brändi- ja markkinointijohtaja Kirsi Lönnmark kertoo.

 

INFOBOKSI:

  • Yrityksen nimi: Hunajayhtymä Oy
  • Liikevaihto: 3,5 milj. euroa
  • Työntekijämäärä: 8
  • Liiketoiminta-alueet: Suomi ja valikoidut ulkomaat
  • Päämarkkina-alueet: Hunajan tuotanto, pakkaus ja myynti. Myymme myös mehiläishoitotarvikkeita, jotka mahdollistavat hyvät edellytykset mehiläisten hoitoon
  • Yhteystiedot: Kojonperäntie 13, 32250 Kojonkulma (Loimaa), 0207 769680, hunaja@hunaja.fi

 

Shopping Cart
Vieritä ylös