Etsimme uusia mehiläishoitajia 2017

Etsimme uusia mehiläishoitajia

Olemme mukana Turun Messukeskuksessa 22.11. järjestettävillä RekryExpo -messuilla. Haussa on uusia mehiläishoitajia. Mehiläishoitajia ei ole tiettävästi koskaan aiemmin etsitty rekrytointimessuilla.

Mehiläishoitaja tuottaa kaikille tuttua herkkua, hunajaa. ”Luonnonolosuhteiden vuoksi lounainen Suomi on erinomaista hunajan tuotantoaluetta”, kuvailee Hunajayhtymä Oy:n toimitusjohtaja Aapo Savo. Hoitajia etsitään nyt erityisesti lounaisen Suomen alueelta. Myös kauempana Suomessa asuvat voivat ottaa yhteyttä, sijaintia ei ole rajattu.

Mehiläishoitajan työ on monipuolista, itsenäistä ja luonnonläheistä. Suomessa tarhausta tekee arviolta noin 3000 henkilöä, mutta alan haasteena on ikääntyminen. Työtä alalla siis riittää ja itse tuote, eli hunaja, tekee hyvin kauppansa.

Mehiläishoitoa voi tehdä päätyönä tai sivutoimisesti. Luonnollisesti hoitotyö painottuu kesäaikaan. Muihin maatalouden toimintoihin verrattuna aloittaminen ei vaadi valtavia investointeja ja palkitsee hyvänä satovuonna tekijänsä enemmän kuin hyvin.

Mehiläishoidosta kiinnostuneille RekryExpon kävijöille on osastolla tarjolla tietoa ammatista, sopimustuotannosta ja alan koulutuksesta. Koulutuksesta on kertomassa alan konkarikouluttaja Lauri Ruottinen. Ruottisen mukaan ala sopii niin naisille kuin miehille. ”Tämän hetken koulutuksissa sukupuolijakauma on tasan 50/50.”, kertoo Ruottinen.

Hunajayhtymä Turun RekryExpossa 22.11.2017 klo 10-18 osastolla Aula21. Turun messukeskus, Messukentänkatu 9-13, Turku.

Tervetuloa juttelemaan! Mikäli et pääse mukaan messuille, voit ottaa meihin yhteyttä muulloinkin!

 

Lisää tietoa:

Aapo Savo

050 330 8592

Hunajayhtymä Oy

 

Lauri Ruottinen

040 547 3652

Hunajaluotsi Oy

 

Shopping Cart
Vieritä ylös